Baca Dan Amal


SALAM POWER KEPADA SAHABAT2 KALIAN.
SUDAH TIBA MASANYA UTK SAYA BERKONGSI DGN ANDA SEMUA RAHSIA UTK MENJADI KAYA&BERJAYA DLM ASPEK KEHIDUPAN SERTA KEEWANGAN.SYUKUR ALHAMDULILLAH TEMAN2 YG RAPAT DGN SAYA TELAH RAMAI YG BERJAYA TERUTAMANYA DALAM FINANCIAL.
SEMUA ORG INGIN JADI KAYA ATAU BEBAS DARI KEKANGAN HUTANG&APA YG DIIMPIKAN ADALAH INGIN MENJADI FINANCIAL FREEDOM.BAGAIMANA KITA INGIN MENCAPAI TAHAP FINANCIAL FREEDOM?SO DALAM ARTIKEL SAYA INI SAYA AKAN MENJELASKAN PENGALAMAN2 SAYA SELAMA SAYA BER` BISNESS...

1) HUTANG
jika anda ada hutang matlamat utama sila selesaikan hutang2 yg ada.klu boleh buang je credit kad anda yg cantik tu dlm longkang :-) hutang ni termasuklah hutang dgn kawan,sedara,dgn bank atau pelbagai jenis hutang ye terutamanya hutang pelajaran & yg paling besar adlh hutang dgn ALLAH termasuklah ZAKAT:-p ...

2) IBUBAPA
jika masih ada ibubapa hargailah mereka dahulu ye utk lelaki manakala utk perempuan tempatnya suamilah.Apa yg kt laksanakan make sure parent kita akan dpt kebahagiaan dr hasil yg kita peroleh.ingat doa parent kita direct tau.so selalula minta diaorg doakan kita :-)

3) DOA
Doa sgt penting krn setiap usaha harus disusuli dgn doa serta tawakkal.Doa dr kanak2 jg pentng termasuk jgk doa dr kawan2/sedara mara.lagi byk org doakan kebaikkn kpd kita lg byk peluang pintu rezeki akan terbuka.

4) FOKUS
Fokus sgt pentng dlm bisness,buat la target dan jgn peduli apa org nak kata.just dgar kata2 org yg berjaya&tanya dia bgaimana nk berjaya jgn plak p tnya org yg belum berjaya mcm mana nk berjaya dah tentu dia xtahu jalannya.Jgn melencong ke projek lain selagi projek yg baik belum suksess.ni company masih duk run cantik kita dah p lari buat benda lain :-p

5) MINDA ...
NI perlukan training khas :-) hehe agak sukar nak write dlm ni.

6) HATI..
Sama reason dgn no 5 :-)

so last sekali `reward your self ` setiap hasil kerja berat yg anda telah lakukan ye...
Oppp`ss jgn lupa setiap pendapatan kita harus dibahagikan kepada ASNAF-ASNAF yg layak :-) JANGAN TAMAK&JANGAN KEDEKUT PAHIT!!!
INgat duit ada kaki&geng kluu kita sering penjarakan dia(letak dlm bank) so susAHla duit tu nk cari Aweks.so gerakkan duit anda agar ia blh berkembang menjadi asset :-) pendek kata dari saya jgn jadi HAMBA DUIT klu nak rasa duit banyak.

RAHSIA SETERUSNYA TUNGGUUU...........................POWER2...